Se incarca...
BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL

9,00 lei

Adauga in cos
BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL

BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL

  • Pretul include TVA 9.00%
  • Cod produs 330
  • 0 review-uri

9,00 lei

Adauga in cos
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 0,60 Kg
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare

Comanda telefonica: 0258 865188 sau pe email la 4garden.ro@gmail.com

Descriere produs

Disponibil pe portaltoi: KOBER 5BB, categoria biologica: STANDARD 

Caracteristici:

  • A fost obtinut in California, la Statiunea Fresno, prin hibridarea soiurilor Flame Tokay (Ahmeur bou Ahmeur) x Ribier (Alphonse Lavalle).
  • Cardinal este un soi cu perioada scurta de vegetatie (155-160 zile), timp in care necesita 1800 - 1900 C temperatura utila.
  • In schimb vegetatia se preungeste pana toamna tarziu, din care cauza nu matureaza lemnul lastarilor decat pe 2/3 din lungimea lor. Are vigoare mare si fertilitate ridicata (75 - 80 % din lastari sunt fertili). Rodeste si pe copili, acestea putand fi folosite la taiere, pentru recuperarea productiei de struguri in iernile cand pierderile de ochi sunt mari.
  • Rezistente biologice : foarte slaba la ger (-14C, -16C) si la seceta; sensibili la mana si oidium, excorioza si scurt - nodare; toleranta mijlocie la putregaiul cenusiu al strugurilor.
  • Este predispus la meiere si margeluire, temperaturile scazute si ploile din timpul infloritului accentueaza fenomenele, dimiuandu-se procentul de productie marfa.
  • Irigarea, pe fondul bogat de fertilizare, asigura intotdeauna productii mari de struguri 25-30 t/ha, din care 80% constituie productia marfa.
  • In regiunile din sudul tarii, Cardinal ajunge la maturitate de consum intre 1-10 august, iar in zonele de deal, subcarpatice, pe la jumatatea lunii.
  • Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare - cca. 15-20 zile, cu conditia sa nu survina ploi, deoarece boabele fisureaza usor in zona pedicelului si sunt atacate de mucegai.
  • La maturarea de consum, strugurii acumuleaza cantitati mici de zaharuri 100-125 g/l, iar aciditatea variaza intre 3.2-4.5 g/l H2SO4.

 

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

 

Producator: Ciumbrud Plant

 

 

MATERIAL SADITOR - BUTASI VITA DE VIE - STRUGURI DE MASA CARDINAL


 

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review