Se incarca...
BUTASI VITA DE VIE - SOI MUSCAT DE HAMBURG BUTASI VITA DE VIE - SOI MUSCAT DE HAMBURG

9,00 lei

Adauga in cos
BUTASI VITA DE VIE - SOI MUSCAT DE HAMBURG

BUTASI VITA DE VIE - SOI MUSCAT DE HAMBURG

  • Pretul include TVA 9.00%
  • Cod produs 378
  • 2 review-uri

9,00 lei

Adauga in cos
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 0,60 Kg
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare

Comanda telefonica: 0258 865188 sau pe email la 4garden.ro@gmail.com

Descriere produs

Disponibil pe portaltoi: KOBER 5BB/ SO4, categoria biologica: CERTIFICATA

Caracteristici:

  • Perioada de vegetatie mijlocie 165-170 zile, timp in care necesita peste 3000 C temperatura globala.
  • Are o crestere vegetativa puternica si fertilitate buna, 50-60% din lastari sunt fertili.
  • Este sensibil la meiere si margeluire, fenomene care se manifesta puternic spre varful ciorchinilor.
  • In anii cu conditii climatice nefavorabile, in timpul infloritului, florile nu leaga si cad in masa, acesta constituind defectul major al soiului Muscat de Hamburg.
  • Rezistente biologice : mijlocie la ger (-18C); slaba la seceta; foarte sensibil la mana, fainare si putregaiul cenusiu al strugurilor.In zonele de ses este puternic atacat de molii. 
  • Muscat de Hamburg are nevoie de multa caldura si insolatie, de aceea se cultiva in conditii bune in podgoriile din zonele colinare subcarpatice. Prefera solurile usoare, bine aprovizionate cu substante nutritive si apa. Pe nisipuri sufera de sete.
  • Muscat de Hamburg intruneste cele mai inalte insusiri tehnologice, fiind considerat "regele soiurilor de masa".
  • In conditiile ecoclimatice din tara noastra, maturarea strugurilor se realizeaza cu 10 - 15 zile dupa Chasselas Dore (soi de epoca a IV-a). In sudul tarii maturarea strugurilor incepe inca pe la finele lunii august, iar in podgoriile subcarpatice in tot cursul lunii septembrie.
  • Productiile obtinute sunt mijlocii (10 - 14 t/ha), din care 60 - 70% reprezentand productia marfa. Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este redusa (10 - 15 zile), dupa care boabele se zbarcesc si pierd din aroma. Strugurii rezista bine la transport; depozitarea trebuie facuta numai in conditii de mediu controlat, deoarece rahisul fiind ierbaceu se usuca repede iar boabele se desprind usor de pe ciorchine.
  • La maturarea deplina, strugurii acumuleaza cantitati mari de zahar (160 - 170 g/l), aciditatea ramane echilibrata (4.5 - 5.5 g/l H2SO4), incat strugurii se pot vinifica, obtinandu-se vinuri usoare de masa.

    IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

    Producator: Ciumbrud Plant

 

 

MATERIAL SADITOR - BUTASI VITA DE VIE - STRUGURI DE MASA MUSCAT DE HAMBURG

Rating 5.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Sunt 2 review-uri la acest produs

Negoita Claudiu

Postat pe 12-09-2016 / 15:12

Achizitie verificata

Recomand !!!

Soiul acesta nu are nevoie de nici o prezentare... dupa parerea mea, nu ar trebui sa existe curte din care sa lipseasca acest extraordinar soi de struguri.

0 0

* numele dumneavoastra si comentariul vor fi afisate in pagina produsului.
Comenteaza

Nedelcu Gelu

Postat pe 24-12-2015 / 20:18

Exact ca in Wikipedia copy-paste nimic in plus.Tineti-o tot asa.

0 0

* numele dumneavoastra si comentariul vor fi afisate in pagina produsului.
Comenteaza