Se incarca...
BUTASI VITA DE VIE - SOI SAUVIGNON BLANC BUTASI VITA DE VIE - SOI SAUVIGNON BLANC

9,00 lei

Adauga in cos
BUTASI VITA DE VIE - SOI SAUVIGNON BLANC

BUTASI VITA DE VIE - SOI SAUVIGNON BLANC

  • Pretul include TVA 9.00%
  • Cod produs 397
  • 0 review-uri

9,00 lei

Adauga in cos
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 0,60 Kg
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare

Comanda telefonica: 0258 865188 sau pe email la 4garden.ro@gmail.com

Descriere produs

Disponibil pe portaltoi: KOBER 5BB, categoria biologica: CERTIFICATA 

Caracteristici:

  • Soiul se cultiva pe suprafete mari in Franta, regiunea viticola Bordeaux, podgoria Sauternes, pentru obtinerea vinurilor dulci; de unde se pare ca isi are si originea.
  • Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile), avand nevoie de 2600-3400C temperatura activa. Prezinta vigoare mijlocie de crestere si fertilitate buna, 60-70% lastari fertili. Dezmugureste in a doua decada a lunii aprilie, parga strugurilor are loc devreme, la inceputul lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la 2-3 saptamani fata de soiul Chasselas Dore (epoca a IV-a la Petit Sauvignon) si mai tarziu cu circa o saptamana la Gros Sauvignon (epoca a V-a).
  • Rezistente biologice : sub aspectu rezistentei la ger s-au constat diferente intre cele doua forme, mai rezistent fiind Petit Sauvignon (-20,-22C), si ceva mai sensibil Gros Sauvignon (-18, -20C). Are rezistenta mijlocie la seceta si fainare, sensibil la mana, putregaiul cenusiu si moliile strugurilor.
  • Este un soi cosmopolit, prefera versantii cu expozitie sudica, sau sud - vestica, bine insoriti, care asigura conditii pentru supramaturarea strugurilor.
  • Tehnologic, este un soi de inalta calitate. Acumuleaza cantitati mari de zaharuri 195 - 220 g/l, aciditatea totala a mustului fiind echilibrata de 4.5 - 5.5 g/l H2SO4 fapt care permite cultura sa si in zonele mai secetoase (ex. Murfatlar).
  • Vinurile obtinute au o aroma fina, caracteristica. Pentru obtinerea vinurilor demidulci si dulci este necesara supamaturarea si botritizarea strugurilor, pierderile de recolta fiind de 8 - 17 %, compensate insa prin calitatea vinurilor obtinute.

Soiul Sauvignon Blanc face parte din categoria strugurilor de vin.

 

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

    Producator: Ciumbrud Plant

 

MATERIAL SADITOR - BUTASI VITA DE VIE - STRUGURI DE VIN SAUVIGNON BLANC

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review