Se incarca...
BUTASI VITA DE VIE - SOI RIESLING ITALIAN BUTASI VITA DE VIE - SOI RIESLING ITALIAN

9,00 lei

Adauga in cos
BUTASI VITA DE VIE - SOI RIESLING ITALIAN

BUTASI VITA DE VIE - SOI RIESLING ITALIAN

  • Pretul include TVA 9.00%
  • Cod produs 396
  • 0 review-uri

9,00 lei

Adauga in cos
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 0,60 Kg
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare

Comanda telefonica: 0258 865188 sau pe email la 4garden.ro@gmail.com

Descriere produs

Disponibil pe portaltoi: KOBER 5BB, categoria biologica: CERTIFICATA 

Caracteristici:

  • Soiul este adaptat climatului temperat continental. Are perioada mijlocie spre lunga de vegetatie (170-185 zile), necesitand 2600-3650C temperatura globala. Vigoarea de crestere este mijlocie si fertilitatea ridicata, 80-85% lastari fertili, frecvent avand 2-3 etaje de inflorescente pe lastar.
  • Matureaza foarte bine lemnul lastarilor si diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei pretandu-se la taierea speronata. Dezmugureste tarziu, la sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai, parga strugurilor are loc in a doua parte a lunii septembrie, iar maturarea deplina se realizeaza la 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-V-a).
  • Rezistente biologice : buna la ger (-20,-22C), slaba la seceta, fenumenul manifestandu-se prin caderea prematura a frunzelor, catre sfarsitul lunii august; mijlociu rezistent la mana si fainare, sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor.
  • Soiul Riesling Italian se caracterizeaza printr-o mare plasticitate ecologica, cultivandu-se cu rezultate bune in aproape toate podgoriile, cu exceptia celor din NV tarii, unde nu reuseste sa matureze suficient de bine strugurii. 
  • In zonele secetoase necesita obligatoriu irigarea, ceea ce poate duce la sporuri de productie de pana la 40 - 43 %.
  • Tehnologic, soiul se comporta diferit, in functie de arealul de cultura. Productiile variaza de la 9 t/ha la Minis, pana la 20 t/ha la Odobesti, cu o medie de 11 - 13 t/ha.
  • Acumularile de zaharuri sunt si ele diferite de la 170 g/l, in contextul unei aciditati totale a mustului ridicata, de la 6 - 7 g/l H2SO4, pana la 200 g/l si valori ale aciditatii mai echilibrate, de 4-5 g/l H2SO4.
  • Are capacitate de supramaturare cand poate atinge 220 - 240 g/l zaharuri. Ca urmare, soiul Riesling Italian asigura o gama larga de vinuri : seci, demiseci, demidulci, sau poate fi folosit ca materie prima pentru spumante, ori distilate invechite din vin.

 

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

    Producator: Ciumbrud Plant

 

MATERIAL SADITOR - BUTASI VITA DE VIE - STRUGURI DE VIN RIESLING ITALIAN

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review