Se incarca...
BUTASI VITA DE VIE - AFUZ ALI BUTASI VITA DE VIE - AFUZ ALI

9,00 lei

Adauga in cos
BUTASI VITA DE VIE - AFUZ ALI

BUTASI VITA DE VIE - AFUZ ALI

  • Pretul include TVA 9.00%
  • Cod produs 376
  • 1 review

9,00 lei

Adauga in cos
  • Info stoc: In stoc
  • Greutate 0,60 Kg
  • Adauga in wishlist
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare

Comanda telefonica: 0258 865188 sau pe email la 4garden.ro@gmail.com

Descriere produs

Disponibil pe portaltoi: KOBER 5BB, categoria biologica: STANDARD

Caracteristici:

  • Soi foarte vechi, originar din Asia Mica, apartinand sortogrupului Razaki sau Rozaki. A patruns in Europa cu cca 300 de ani in urma, mai intai in Italia, apoi in Franta. In Franta a fost importat din regiunea Beyrouth de catre un negustor de matase (anul 1833); cu nu se cunoaste numele soiului, a fost denumit Dattier de Beyrouth de la forma boabelor - forma de culmala. La noi a fost adus din Bulgaria, unde este considerat a fi soi autohton (Bolgar).
  • Soi foarte viguros, cu perioada de vegetatie 180-210 zile si cerinte ridicate fata de temperatura (peste 3800 C temperatura globala).
  • Fertilitatea mijlocie (60-65% din lastari sunt fertili) si productivitatea mare.
  • Mugurii fertili sunt situati spre mijlocul coardei intre ochii 7-15, insa fertilitatea maxima se evidentiaza intre ochii 10-15.
  • Emite foarte putin lastari pe lemnul batran, de accea butucii se refac greu in urma accidentelor climatice.
  • Dezmugureste tarziu, in a doua parte a lunii aprilie. Infloritul se declanseaza devreme, la sfarsitul lunii mai si se prelungeste mult pe durata a 8-10 zile.
  • In timpul infrloritului necesita multa caldura (temperaturi de 18-20 C), pentru a se asigura o buna legare a florilor.
  • Parga strugurilor incepe in prima decada a lunii august, iar maturarea decurge lent pana la finele lunii septembrie-inceputul lunii octombrie.
  • Rezistente biologice : slaba la ger (-16C, -18C), la mana, la oidium, antracnoza, cancerul bacterian; buna la seceta si putregaiul cenusiu al strugurilor.
  • Maturarea strugurilor in epoca V-VI, la 4 saptamani dupa Chasselas, iar in sudul tarii, maturarea strugurilor are loc mult mai devreme : 1 - 15 septembrie.
  • Strugurii sunt foarte aspectuosi, cu durata lunga de conservabilitate pe butuc (30 - 40 zile), rezistenta foarte buna la transportsi pastrare peste iarna.
  • Acumuleaza cantitati mijlocii de zaharuri 163 - 165 g/l, iar aciditatea ramane echilibrata, 4.5 - 5.5 g/l  H2SO4.
  • Productiile de struguri sunt mari, de pana la 20 - 24 t/ha, din care productie marfa 75 - 83%.

 

Soiul Afuz Ali face parte din categoria strugurilor de masa.

    Afuz-Ali este socotit cel mai valoros soi de masa si detine primul loc pe piata mondiala!

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

Producator: Ciumbrud Plant

 

MATERIAL SADITOR - BUTASI VITA DE VIE - STRUGURI DE MASA - AFUZ ALI

Rating 5.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Este un review la acest produs

Vali

Postat pe 29-04-2015 / 20:48

Am cumparat de la 4 garden mai multi butuci de vie si toti s-au prins . Merita sa cumperi butasi de aici .

0 0

* numele dumneavoastra si comentariul vor fi afisate in pagina produsului.
Comenteaza