BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL

9,00 lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

pretul include TVA

 

Caracteristici:

  • A fost obtinut in California, la Statiunea Fresno, prin hibridarea soiurilor Flame Tokay (Ahmeur bou Ahmeur) x Ribier (Alphonse Lavalle).
  • Cardinal este un soi cu perioada scurta de vegetatie (155-160 zile), timp in care necesita 1800 - 1900 C temperatura utila.
  • In schimb vegetatia se preungeste pana toamna tarziu, din care cauza nu matureaza lemnul lastarilor decat pe 2/3 din lungimea lor. Are vigoare mare si fertilitate ridicata (75 - 80 % din lastari sunt fertili). Rodeste si pe copili, acestea putand fi folosite la taiere, pentru recuperarea productiei de struguri in iernile cand pierderile de ochi sunt mari.
  • Rezistente biologice : foarte slaba la ger (-14C, -16C) si la seceta; sensibili la mana si oidium, excorioza si scurt - nodare; toleranta mijlocie la putregaiul cenusiu al strugurilor.
  • Este predispus la meiere si margeluire, temperaturile scazute si ploile din timpul infloritului accentueaza fenomenele, dimiuandu-se procentul de productie marfa.
  • Irigarea, pe fondul bogat de fertilizare, asigura intotdeauna productii mari de struguri 25-30 t/ha, din care 80% constituie productia marfa.
  • In regiunile din sudul tarii, Cardinal ajunge la maturitate de consum intre 1-10 august, iar in zonele de deal, subcarpatice, pe la jumatatea lunii.
  • Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare - cca. 15-20 zile, cu conditia sa nu survina ploi, deoarece boabele fisureaza usor in zona pedicelului si sunt atacate de mucegai.
  • La maturarea de consum, strugurii acumuleaza cantitati mici de zaharuri 100-125 g/l, iar aciditatea variaza intre 3.2-4.5 g/l H2SO4.

 

IMPORTANT! Marfa se livreaza cu radacina ambalata!

 

Producator: Ciumbrud Plant

 

 

MATERIAL SADITOR - BUTASI VITA DE VIE - STRUGURI DE MASA CARDINAL


 

Parerile cumparatorilor

Spune-ne parerea ta

Momentan nu exista nici un comentariu despre acest produs. Daca detii un astfel de produs, poti impartasi aici opiniile tale despre el cu ceilalti cumparatori.

Fotografia produsului BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL are caracter orientativ. Detaliile produsului BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL, modul de administrare si specificatiile tehnice sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii oficiali. Ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pretului produsului BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL. Toate promotiile aplicate produsului BUTASI VITA DE VIE - SOI CARDINAL sunt valabile in limita stocului.

Cele mai bune oferte direct in inbox-ul tau

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru sa primesti cele mai noi oferte direct in inbox-ul tau

Produse noi in magazin

Vezi toate produsele noi in RSS